Jaarlijkse toetsing van de vakbekwaamheid

Aantoonbaar maken van je bekwaamheid

Door actief bezig te zijn met je werk als assessor, doe je ervaring op. Daarnaast leer je door te reflecteren op je werkzaamheden en intervisies bij te wonen. Hierdoor word je steeds bekwamer in het begeleiden en beoordelen van mensen.

De Nationale Assessorenbank helpt jou om dit aantoonbaar te maken. Je houdt gedurende het jaar je digitaal portfolio bij waarin je documenten toevoegt van jouw werkzaamheden als assessor. Afhankelijk van het dienstverleningspakket dat je gekozen hebt wordt je hierbij begeleid door een leadassessor. Een keer per jaar wordt je dan portfolio beoordeeld door een leadassessor van de Nationale Assessorenbank. Van de toets resultaten en de portfoliobeoordeling wordt een korte rapportage geschreven die je kan toevoegen aan je digitaal portfolio. Aan de hand van de rapportage maak je je Persoonlijk Opleidings Plan (POP). Zijn er nog ontwikkelpunten, dan kun je een training volgen bij de Assessorenbank Academie.

Status labels

Hoe meer ervaring je aantoonbaar maakt in je digitaal portfolio, hoe hoger je status als assessor wordt binnen de assessorenbank.
We kennen de volgende gradaties;
Groen wanneer je de assessorentraining hebt gevolgd en de certificering met goed gevolg hebt afgelegd.
Brons wanneer je vervolgens je portfolio hebt bijgehouden en deze met een voldoende is beoordeeld door de leadassessor.
Zilver als je aantoonbaar jaren ervaring hebt als assessor en je bewijsstukken van hoog niveau zijn.
Goud nadat je ook je hercertificering met een voldoende hebt afgerond. Je kunt nu ook als leadassessor optreden.

Aan deze status labels kunnen potentiele werkgevers zien hoe bekwaam je bent als assessor. Hoe bekwamer je bent, hoe aantrekkelijker je wordt voor EVC aanbieders, opleidingsinstellingen of examenbureau’s.

Heb je al veel ervaring op het moment dat je je bij ons aanmeldt? Geef dit dan aan ons door en vul direct je digitaal portfolio. Wij zullen jouw ervaring dan toetsen aan het competentieprofiel van Assessor en je direct het label toewijzen dat past bij jouw ervaringsniveau!