Certificering

Voor certificering werkt de Nationale Assessorenbank samen met Certifoce C.i.  Certiforce is de meest ervaren certificerende instellingen binnen MBO instellingen.

Je kunt je natuurlijk ook aanmelden bij de Nationale Assessorenbank als je al gecertificeerd bent. Dit hoeft niet perse een certificering van Certiforce te zijn.  Neem het certificaat op in je digitaal portfolio, dan beoordelen wij of deze aan de gewenste kwaliteit voldoet en actueel genoeg is.

Ter voorbereiding van je certificering vragen we je een aantal documenten toe te voegen aan je digitaal portfolio. Dit zijn de producten van de training en het certificaat van deelname. Het assessment ten behoeve van de certificering bestaat uit:

  • Portfoliobeoordeling door een examinator van Certiforce
  • Beoordeling van een proeve van bekwaamheid
  • Criterium gericht interview met een examinator van Certiforce

Het assessment duurt ca. één uur en wordt individueel afgenomen. Bij een voldoende is de examinator gecertificeerd.
Het certificaat wordt opgenomen in je portfolio. Daarnaast ontvang je een pasje van de Nationale Assessorenbank waarmee je bij opdrachtgevers kunt aantonen dat je bevoegd bent.

Na het behalen van je certificering ben je bevoegd assessor. Je certificering is drie jaar geldig.
In de praktijk ga je werken aan je bekwaamheid als assessor. De Nationale Assessorenbank helpt je dit aantoonbaar te maken door je bekwaamheid jaarlijks te toetsen. Een leadassessor beoordeelt je portfolio en schrijft een rapport die je toevoegt aan je digitaal portfolio. Wanneer je dit elk jaar doet, kun je na drie jaar gebruik maken van een vereenvoudigde hercertificeringsprocedure.